Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie delikatne ucierane ciasto ze śliwkami. Będą do niego pasowały także inne owoce np maliny czy jagody.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10317
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12759
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10317
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12759
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4521
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i układamy na cieście, posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy w 190°C przez około 45 minut. Smacznego :)