Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawki lub herbatki. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 193
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie dodajemy po jednym żółtku. Potem dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i na sam koniec dodajemy olej, lekko mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Na cieście układamy wydrylowane połówki śliwek.
Ciasto posypujemy kokosem według uznania.
Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.