Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawki lub herbatki. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 47
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 625
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1578
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 47
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 625
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1578
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, następnie dodajemy po jednym żółtku. Potem dajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i na sam koniec dodajemy olej, lekko mieszamy i wykładamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Na cieście układamy wydrylowane połówki śliwek.
Ciasto posypujemy kokosem według uznania.
Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.