Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania , nie wymaga wygniatania , zawsze wychodzi.
Garnek , blaszka do pieczenia 10 x 25 cm
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Składniki
Mąkę przesiać . Drożdże pokruszyć. Mleko podgrzać aby było ciepłe. Jajka wybić i ubić z cukrem aby cukier się rozpuścił. Ubite jajka włożyć do garnka w którym będzie rosło ciasto, dodać drożdże, mleko, olej wymieszać. Dodać mąkę, sól, mieszać aż składniki się połączą. Pozostawić na 1 godz, lub 1 godz. 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Blaszkę 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia , włożyć ciasto i jeszcze chwilę zaczekać aż wyrośnie do wysokości blaszki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia i suchego patyczka.