Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania , nie wymaga wygniatania , zawsze wychodzi.
Garnek , blaszka do pieczenia 10 x 25 cm
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5544
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5544
Składniki
Mąkę przesiać . Drożdże pokruszyć. Mleko podgrzać aby było ciepłe. Jajka wybić i ubić z cukrem aby cukier się rozpuścił. Ubite jajka włożyć do garnka w którym będzie rosło ciasto, dodać drożdże, mleko, olej wymieszać. Dodać mąkę, sól, mieszać aż składniki się połączą. Pozostawić na 1 godz, lub 1 godz. 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Blaszkę 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia , włożyć ciasto i jeszcze chwilę zaczekać aż wyrośnie do wysokości blaszki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia i suchego patyczka.