Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania , nie wymaga wygniatania , zawsze wychodzi.
Garnek , blaszka do pieczenia 10 x 25 cm
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4034
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11116
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5417
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13351
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5110
Składniki
Mąkę przesiać . Drożdże pokruszyć. Mleko podgrzać aby było ciepłe. Jajka wybić i ubić z cukrem aby cukier się rozpuścił. Ubite jajka włożyć do garnka w którym będzie rosło ciasto, dodać drożdże, mleko, olej wymieszać. Dodać mąkę, sól, mieszać aż składniki się połączą. Pozostawić na 1 godz, lub 1 godz. 30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Blaszkę 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia , włożyć ciasto i jeszcze chwilę zaczekać aż wyrośnie do wysokości blaszki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia i suchego patyczka.