Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto cytrynowe bardzo proste w wykonaniu zapraszam po przepis .
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Białka ubijam z polową cukru a miękka margarynę ucieram w innej misce z droga polową cukru i ziółkami .Do utartej margaryny daję mąkę z proszkiem do pieczenia i sok z cytryn ucieram a na koniec dodaję partiami pianę z białek delikatnie łącze .
Gotowe ciasto wykładam, do formy wyłożonej papierem u mnie forma 26 cm .ciasto piekę na środkowej półce bez termo obiegu około 40 minut w 180 stopniach .Ciasto ma delikatny cytrynowy smak posypuje cukrem pudrem lub ozdabiam lukrem ,po dokładne wykonanie zapraszam na film