Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis w którym możesz wykorzystać pyszną dynię.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10125
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10125
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
250 gram dyni pieczemy w piekarniku. Następnie po ostygnięciu blendujemy na puree.
Do garnka włożyć pokrojone na kawałeczki masło, roztopić na małym ogniu. Dodać cukier, skórkę z cytryny i szczyptę kardamonu.
Do puree dodać 3 żółtka. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy pure, jajka, dolać masło z cukrem. Przesiać mąkę i połączyć mikserem. Następnie dodać ubite białka i połączyć za pomocą SZPATUŁKI ( nie używamy tutaj miksera bo całość opadnie).
Wykładamy do formy wyłożonej papierem albo silikonowej. Pieczemy w 180 C ok. 50 minut.