Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis w którym możesz wykorzystać pyszną dynię.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12033
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16679
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
250 gram dyni pieczemy w piekarniku. Następnie po ostygnięciu blendujemy na puree.
Do garnka włożyć pokrojone na kawałeczki masło, roztopić na małym ogniu. Dodać cukier, skórkę z cytryny i szczyptę kardamonu.
Do puree dodać 3 żółtka. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy pure, jajka, dolać masło z cukrem. Przesiać mąkę i połączyć mikserem. Następnie dodać ubite białka i połączyć za pomocą SZPATUŁKI ( nie używamy tutaj miksera bo całość opadnie).
Wykładamy do formy wyłożonej papierem albo silikonowej. Pieczemy w 180 C ok. 50 minut.