Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:).
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 137
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3522
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 611
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1064
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 137
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną. Ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy po 1 żółtku oraz stopniowo cukier. Na koniec wsypujemy mąkę, zmniejszamy obroty miksera na najniższy stopień, miksujemy do połączenia składników. Spód formy od tarty wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę, pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut. Studzimy.
Ubijamy śmietankę wraz z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodajemy mascarpone, miksujemy jeszcze chwilę do połączenia składników.
Masę serowo-śmietanową wykładamy na biszkopt. Na wierzch kładziemy pokrojone truskawki, borówki oraz miętę. Chłodzimy w lodówce przez min. 2h przed podaniem by masa zgęstniała.