Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 150
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 37
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 150
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Ciasto: Masło utrzec, dodac przesieny cukier puder, zółtka oraz mąkę. Wyrobic na jednolitą masę. Ciasto wstawic do lodówki na 20 minut. Tortownicę wysmarowac masłem i oprószyc mąką, wyłożyc nią ciasto (dno oraz boki). Wstawic do mocno nagrzanego piekarnika (200 stopni), piec 15 minut. Wyjąc i wystudzic.
Masa: Cytryny umy, skórkę zetrzec, nastepnie owoce przepołowic i wycisnąc z nich sok. Do misy wlac sok, dodac skórkę, jaja, cukier i śmietanę, dokładnie wymieszac (pomogłam sobie mikserem). Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, przelac ją do tortownicy z ciastem i wstawic do rozgrzanego piekarnika (200 stopni). Piec 40 minut, po czym wyjąc i przestudzic. Posypac cukrem pudrem.