Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Ciasto: Masło utrzec, dodac przesieny cukier puder, zółtka oraz mąkę. Wyrobic na jednolitą masę. Ciasto wstawic do lodówki na 20 minut. Tortownicę wysmarowac masłem i oprószyc mąką, wyłożyc nią ciasto (dno oraz boki). Wstawic do mocno nagrzanego piekarnika (200 stopni), piec 15 minut. Wyjąc i wystudzic.
Masa: Cytryny umy, skórkę zetrzec, nastepnie owoce przepołowic i wycisnąc z nich sok. Do misy wlac sok, dodac skórkę, jaja, cukier i śmietanę, dokładnie wymieszac (pomogłam sobie mikserem). Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, przelac ją do tortownicy z ciastem i wstawic do rozgrzanego piekarnika (200 stopni). Piec 40 minut, po czym wyjąc i przestudzic. Posypac cukrem pudrem.