Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i niezwykle szybka w przygotowaniu tarta z malinami. Smakuje rewelacyjnie bo połączenie gorzkiej czekolady i słodkich malin zawsze się sprawdza. Taką tartę możesz zrobić właściwe z każdej okazji, świetnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy, deser po uroczystym obiedzie, czy słodka przekąska na imprezę.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść w garnuszku.
Herbatniki rozdrobnij w malakserze na pył, pod koniec miksowania dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem. Całość miksuj jeszcze przez minutę.
Herbatnikową masą wyłóż dno i boki foremki.
Do garnka wlej wodę, wsyp cukier i kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Następnie wlej śmietankę i całość zacznij podgrzewać na małym ogniu. Po chwili wrzuć masło, gdy się rozpuści zdejmij garnek z palnika. Wrzuć pokruszoną czekoladę i energicznie mieszając poczekaj, aż całkowicie się rozpuści.
Gotową masę wylej na herbatnikowy spód. Pozwól jej ostygnąć, następne schłodź w lodówce.
Na wierzchu tarty poukładaj umyte i osuszone maliny.