Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 46
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 698
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 268
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 46
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 698
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 268
Składniki
Masło pokroić na kawałki, dodać mąkę, cukier i żółtko. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.
Formę na tartę o średnicy ok. 24 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Kruche ciasto wykleić w formie. Podziurawić delikatnie widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku 20 min. w temperaturze 200 stopni.
Budyń ugotować na mleku. Pokroić gruszki na podpieczony spód (można też użyć gruszek ze słoika). Wylać budyń na pokrojone gruszki i podpiec tartę jeszcze ok. 20 minut do zrumienienia.