Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna i obłędnie słodka tarta z kremem a'la batoniki Kiinder Bueno, która nie wymaga pieczenia i robi się ją błyskawicznie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13770
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10111
Szybka i smaczna
Odsłon: 13770
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 25
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10111
Składniki
Herbatniki rozkruszamy na drobno w malakserze. Dodajemy do nich kakao i rozpuszczone masło. Mieszamy i tak przygotowaną masą wylepiamy dno formy i jej brzegi. Następnie formę wkładamy do lodówki, aby spód stężał.
Czekoladę drobno siekamy. Do miski przekładamy mascarpone, cukier puder i masło orzechowe. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy również do mascarpone. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania, kiedy śmietanka jest już sztywna, dodajemy partiami słodką masę orzechową. Na koniec wsypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód i wyrównujemy powierzchnię. Dekorujemy połamanymi batonikami oraz startą czekoladą. Tartę wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny, aby krem stężał.