Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tarty migdałowej z rabarbarem jest dość pracochłonne, ale niezwykle proste. Podawaj ją na ciepło z gałką lodów waniliowych!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3539
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7254
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 477
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3539
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 335
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7254
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 477
Składniki
Wysyp na stolnicę obie mąki i cukier puder. W powstałym kopczyku zrób dołek i umieść w nim drobno pokrojone masło i żółtka. Dodaj szczyptę soli. Energicznie zagnieć ciasto – gdyby się nie kleiło, dodaj śmietanę. Uformuj kulę i wstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.