Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tarty migdałowej z rabarbarem jest dość pracochłonne, ale niezwykle proste. Podawaj ją na ciepło z gałką lodów waniliowych!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 210
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 620
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 210
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 620
Składniki
Wysyp na stolnicę obie mąki i cukier puder. W powstałym kopczyku zrób dołek i umieść w nim drobno pokrojone masło i żółtka. Dodaj szczyptę soli. Energicznie zagnieć ciasto – gdyby się nie kleiło, dodaj śmietanę. Uformuj kulę i wstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je na placek o grubości 5-7 mm. Wyłóż nim formę do tarty o średnicy 26-28 cm (nadmiar ciasta odłóż do lodówki). Posmaruj ciasto i ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i podpiecz przez 10 minut. Wyjmij formę z piekarnika i przestudź.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.
Masło na masę migdałową utrzyj z cukrem (krótko, tylko do połączenia składników). Dodaj jajka, mielone migdały i zmiksuj wszystkie składniki.