Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego wczoraj zrobiłam pyszne ciasto z jego udziałem mam nadzieję że będziecie zachwyceni z tego przepisu tak samo jak ja
widelec, foremka, miska, łyżka, talerz
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 374
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 374
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 476
Składniki
Na początek przygotować ciasto w formie kruszonki dodając wszystkie składniki aby były o temperaturze pokojowej, gdy już przygotowane zabieramy się za przygotowanie rabarbaru
A rabarbar należy oczyścić po czym pokroić na kawałki na patelnię wlać trzy łyżki wody dodać rabarbar oraz cukier i całość smażyć do miękkości rabarbaru po czym z sokiem przelać go do salaterki wystudzić, następnie gdy już wystygł wsypać galaretki i dokładnie wymieszać
Jak wszystko mamy gotowe wtedy do blaszki na tarte o średnicy 28 centymetrów wysypać większą część kruszonki rozkładając ją po całości jak i po bokach ucisnąć i widelcem ponakłuwać po czym wylać cały rabarbar z galaretkami i na wierzch wysypać resztę kruszonki
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 50-55 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu ciasta, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem