Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na kruchym spodzie z kremem z serka mascarpone, bita śmietaną i truskawkami zalanymi galaretką.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Składniki
ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść i jeśli jest klejące włożyć do lodówki na pół godziny, a jeśli nie wyłożyć formę ciastem i boki dość wysoko na około 4 cm. Nakłuć gęsto widelcem posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego pieca na 180°C i piec przez 20 minut. Wyjąć z pieca, ostudzić, nie wyjmować z formy.
Schłodzoną śmietanę ubić. Do mascarpone dodać wanilie i cukier dobrze wymieszać mikserem, dodać ubita śmietanę i delikatnie wmieszać. Wstawić do lodówki.Na ostudzony spod wyłożyć krem, wyrównać, na to nałożyć truskawki, pokrojone w plastry i zalać tężejąca galaretka. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.