Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków na kruchym spodzie wg Gordona Ramsay'a.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5959
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9785
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 879
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5959
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9785
Składniki
Spód: Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy kilka sekund. Masę wykładamy na blat i krótko zagniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na ok. 3 mm i wykładamy do formy do tarty o wyższych brzegach (posmarowaną masłem i wysypana bułka tartą). Ponownie schładzamy w lodówce 30 min. Ciasto nakłuwamy widelcem lub kładziemy na nie papier do pieczenia i wysypujemy np. fasolę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut i studzimy.
Nadzienie: Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz śmietan-fix i krótko miksujemy. Masę przekładamy na kruchy spód i schładzamy. Na wierzchu układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Smacznego :)