Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,delikatna tarta z masą budyniową i borówkami na kruchym spodzie. źródło:kulinarneprzygodygatity.blogspot.com
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2580
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3625
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102088
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6457
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2580
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3625
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102088
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6457
Składniki
Przygotowanie ciasta:Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy.Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką wykładamy ciastem,które dosyć dokładnie nakładamy widelcem.Wkładamy ponownie do lodówki na czas nagrzania się piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim spód przez około 15 minut,aż ciasto lekko zbrązowieje.
Przygotowanie masy budyniowej:Składniki masy oprócz mąki miksujemy na gładką masę,na koniec dodajemy mąkę i miksujemy,żeby dobrze rozprowadzić ją w masie. Masę wylewamy na podpieczony spód i układamy na nim borówki. Ciasto pieczemy około 25 minut w temperaturze około 180 stopni ,do momentu ścięcia się masy budyniowej. Po przestudzeniu ciasta wkładamy je do lodówki na 2 godziny. Podajemy schłodzone.