Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na truskawki, więc trzeba go wykorzystać o objadać się nimi pod każdą postacią
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 271
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1111
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 271
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1111
Składniki
1. z mąki, masła, cukru i jajka zagnieść kruche ciasto, wstawić na godz do lodówki, następnie wykleić ciastem formę do tart, upiec na złoto, wystudzić, 2. mąkę pszenną i kartoflaną wymieszać z cukrem i żółtkami, rozrobić z 1/2 szkl mleka, pozostałe mleko zagotować, wlać do niego rozpuszczone maki, ugotować budyń, do gorącego wrzucić masło, krem doprawić wanilią i sokiem z cytryny, gorący krem wylać na upieczony spód tarty, 3. galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, wystudzić, 4. na przestudzony krem ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką smacznego