Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na kruchym spodzie z kremem malinowym na śmietanie oraz borówkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5458
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 966
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11902
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1390
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5458
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 966
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11902
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1390
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w 180*C.
Gdy spód już wystygnie, przygotowujemy krem według wskazówek na opakowaniu. Masę śmietanową wykładamy na ciasto i dekorujemy borówkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)