Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosnę czuć już coraz bardziej. Póki jeszcze nie ma w pełni owoców letnich, proponuje pyszną tartę która znika na jeden raz z mandarynkami i kiwi oraz kremem na bazie śmietanki i mascarpone.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz miękkie masło i zagniatamy. Po chwili dodajemy żółtko oraz wodę. Ciasto przekładamy na blat wysypany mąką i wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kule i odkładamy do lodówki na ok 40 min.
Blachę to tarty smarujemy masłem następnie kruche ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wszystko dokładnie wyrównując tak aby pokryć całość ciastem. Robimy dziurki w spodzie widelcem Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni.
Kiedy już ciasto nam przestygnie w metalowej misce ubijamy śmietankę 30% z śmietan fixem (jeśli używamy 36% to już bez fixa). Dodajemy cukier puder a na końcu serek mascarpone i danio krótko miksując. Masę wylać na kruchy spód. Udekorować owocami i wstawić do lodówki na 30 minut.