Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami idealnie pasuje do panującej za oknami aury. Nie wyobrażam sobie jesieni bez szarlotek, czy jak kto woli, jabłeczników. Chociaż spokojnie przetrwałaby w lodówce przez kilka następnych dni, u nas znika w mgnieniu oka, nim zdąży dobrze ostygnąć.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 368
Składniki
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, masła i jajek ugniatam plastyczne ciasto, które następnie zawijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut.
Ciasto dzielę na dwie, w miarę równe części. Jedną z nich wylepiam dno wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą blaszki. Ciasto nakłuwam widelcem i podpiekam ok. 15 min. w temperaturze 180 st. C.
Na warstwie ciasta kładę mus jabłkowy, a na musie układam kolejną warstwę kruchego ciasta. Piekę ok. 20 minut w 180 st. C.