Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami idealnie pasuje do panującej za oknami aury. Nie wyobrażam sobie jesieni bez szarlotek, czy jak kto woli, jabłeczników. Chociaż spokojnie przetrwałaby w lodówce przez kilka następnych dni, u nas znika w mgnieniu oka, nim zdąży dobrze ostygnąć.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 276
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31537
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 885
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 276
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31537
Składniki
Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, masła i jajek ugniatam plastyczne ciasto, które następnie zawijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut.
Ciasto dzielę na dwie, w miarę równe części. Jedną z nich wylepiam dno wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą blaszki. Ciasto nakłuwam widelcem i podpiekam ok. 15 min. w temperaturze 180 st. C.
Na warstwie ciasta kładę mus jabłkowy, a na musie układam kolejną warstwę kruchego ciasta. Piekę ok. 20 minut w 180 st. C.