Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekko kwaskowate ciasto. Zapraszam do siebie http://charlottegotuje.blogspot.com/
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1380
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25689
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 612
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1380
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25689
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść (margaryna ma być w temp. pokojowej). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do zamrażarki.Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wylepić ciastem natłuszczoną formę. Podpiec wstępnie 10 min. (trzeba ciasto obciążyć suchą fasolą, bo ja tego nie zrobiłam i trochę za bardzo mi wyrosło).
W międzyczasie gotujemy 2 budynie na 3 szkl. mleka według instrukcji na opakowaniu, dodajemy cukier. Gdy będzie już gotowy odstawiamy na jakieś 5 min żeby delikatnie przestygł. Wrzucamy do niego porzeczki i dokładnie mieszamy. Na podpieczone ciasto wykładamy budyń z porzeczkami i na to wykładamy ubitą pianę z białek (ubijamy białka, gdy będą już sztywne dodajemy cukier i wiórki. Dokładnie mieszamy). U mnie zostało jeszcze trochę ciasta więc położyłam małe kawałki na pianie z białek. Piec w 180st. C, 20 -25 min. Wszystko zależy od piekarnika, więc należy sprawdzać co jakiś czas.