Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pysznym serniku oliwkowym czas na pierwszy przepis z rabarbarem. Dzisiaj mam dla Was pyszna tartę, kolega stwierdził, ze nigdy nie jadł nic tak dobrego, a Wy jedliście coś tak dobrego?:) ps. Podczas pieczenia jest taki zapach, ze ciężko wytrzymać by nie oblizywac się co chwila ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4435
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 381
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4435
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 381
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, żółtko, cukier puder i zagniatamy szybko :) Wstawiamy na chwilę do lodówki. Po tym czasie tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i rozwałkowujemy kruche ciasto na spód tortownicy. Do miski przekładamy ricotte, wsypujemy cukier i miksujemy. Dokładamy reszta składników i wbijamy po kolei jajka cały czas miksując. Rozkładamy na warstwie kruchego ciasta i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem aż do zarumienienia wierzchu. Smacznego!