Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie cytrynowym z pysznymi kremami. Ciasto przełożone herbatnikami. Ciasto nazwałam moim imieniem.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 80
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3837
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 121
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 80
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3837
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 121
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i zmiksować.Przesiewać mąkę z proszkiem i mieszać już łopatką.Dolać olej i sok z cytryny i lekko wmieszać.Wylać na blaszkę 30x40 cm.wyłożoną papierem do pieczenia.Piec 25 min. w 175*.
pianka 1-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować dżem z galaretkami i rozsmarować na biszkopcie.(zabezpieczonym papierem). Schłodzić w lodówce.
pianka 2-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurt, serek i puder zmiksować. Dolewać galaretki i zmiksować.Wyłożyć na galaretkę z dżemem. Zaraz poukładać herbatniki.
Kokos wymieszać z kefirem i odstawić na co najmniej pół godziny. Białą czekoladę rozpuścić nad parą z 3 łyżkami z tej śmietanki.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wmieszać do gorącej czekolady. Ostudzić do letniego.(Jak zgęstnieje, to lekko podgrzać).Resztę śmietanki ubić z pudrem, potem Śnieżką.Miksować dodając,porcjami kokos.Na koniec zmiksować z czekoladą z żelatyną, ale krótko.Wyłożyć na herbatnikach. Na górę posypać, posiekanymi drażami, albo kokosem. Ciasto schłodzić.