Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje tiramisu jest nieco inne, ponieważ nie lubię zapachu surowych żółtek w deserze i dlatego je pominęłam. Zapewniam, że jest równie smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mocną, gorzką kawę po ostygnięciu łączymy z amaretto. Biszkopty zanurzamy w zimnej kawie z amaretto i wykładamy nimi dno szklanych pucharków. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem , stopniowo dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny, otartą skórką z cytryny i na końcu likier cytrynowy. Wykładamy połowę masy na biszkopty, przekładamy kolejną warstwą nasączonych biszkoptów i ponownie nakładamy warstwę bitej śmietany. Wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy przy pomocy sitka ciemne kakao. Przed podaniem schładzamy w lodówce przez godzinę.