Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje tiramisu jest nieco inne, ponieważ nie lubię zapachu surowych żółtek w deserze i dlatego je pominęłam. Zapewniam, że jest równie smaczne.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 133
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44392
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 81
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 133
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44392
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 81
Składniki
Mocną, gorzką kawę po ostygnięciu łączymy z amaretto. Biszkopty zanurzamy w zimnej kawie z amaretto i wykładamy nimi dno szklanych pucharków. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem , stopniowo dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny, otartą skórką z cytryny i na końcu likier cytrynowy. Wykładamy połowę masy na biszkopty, przekładamy kolejną warstwą nasączonych biszkoptów i ponownie nakładamy warstwę bitej śmietany. Wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy przy pomocy sitka ciemne kakao. Przed podaniem schładzamy w lodówce przez godzinę.