Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, rozpływający się w ustach deser mmm...
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 478
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 112
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 478
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 112
Składniki
tortownicę wykładamy folią, dookoła pionowo układamy podłużne biszkopty (ja moje odrobinę skróciłam), poziomo na dnie - biszkopty okrągłe, plus w szczeliny pokruszone, tak by dno było całkiem przykryte!
jajka sparzamy. Żółtka z cukrem ucieramy nad parą, następnie dodajemy ser mascarpone i dalej mieszamy na gładką masę śmietankę z cukrem miksujemy, gdy zgęstnieje dodajemy ser, białka i znów miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i dodajemy do masy (ja dodaję przez siteczko) - mieszamy kawę z cukrem zalewamy wrzątkiem, mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy wódkę, znów mieszamy brzoskwinie kroimy wg uznania - u mnie plastry
Na biszkopty delikatnie wlewamy kawę, te pionowe też odrobinę polewamy(1/2). Układamy warstwami: kawałki brzoskwiń masa z serkiem i żółtkami okrągłe biszkopty, również kruszymy by cała warstwa była zakryta! znów polewamy kawą masa ze śmietaną i serkiem kawałki brzoskwiń kakao i czekolada do posypania