Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem z biszkoptami, kawą i adwokatem
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 45
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 45
Składniki
Jajka sparzamy wrzątkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z pudrem miksujemy - nad zapalonym palnikiem, lub w kąpieli wodnej. Następnie garnek odkładamy na bok, dodajemy ser i miksujemy. Kawę z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Biszkopty maczamy w wywarze z kawy, układamy na spodzie pucharka, przykrywamy masą. Warstwy powtarzamy. Na koniec deser polewamy adwokatem. Adwokat można dodać do wywaru z kawy - wtedy kawę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody!