Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach ciasteczka migdałowe. Są tak kruche i delikatne że na pewno od razu je polubicie.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 246
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 341
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 110
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2182
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 246
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 341
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 110
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2182
Składniki
Mąkę, płatki, migdały, proszek, cukier i masło krótko zmiksować w robocie kuchennym. Dodać sól, mleko i jeszcze raz zmiksować na gładką masę. Ciasto owinąć folią i schłodzić w lodowce. Potem odrywać kawałki ciasta, wielkością nieco mniejsze od orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek lekko przytłuc, tłuczkiem zanurzonym w zmielonych migdałach. Blaszki z ciastkami schłodzić w lodówce. Piec w 200 C przez ok. 14 minut. Ciepłe posypać cukrem pudrem.