Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik piernikowo herbaciany to wspaniały pomysł na gorące dni lata gdyż nie jest słodki . Polecam!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 183
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 269
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 367
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 183
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 269
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 367
Składniki
Ciasto Do miski wsyp mąkę , dodaj płynny miód , olej, herbatę, jaja, sodę ,cukier i przyprawę do pierników. Wymieszaj i wyrób ciasto. Rozłóż ciasto do tortownicy piec 45 min w temp. 160 stopni C. Po wystygnięciu dzielimy torcik na trzy części.
Masa do przełożenia tortu: 2 budynie śmietankowe ugotowane w dwóch szklankach mleka.20 - 30 dkg truskawek pokrojonych. Po wystygnięciu miksujemy z kostką masła lub margaryny. Łączymy z truskawkami pokrojonymi i przekładamy pierwszą część ciasta. Drugą część ciasta przekładamy marmoladą różaną lub wiśniową (390 g słoiczek)
Masa na tort i boki: Szklankę mleka zagotuj z cukrem, pozostałe mleko wymieszaj z kasza manną i wlej do gotującego się mleka. Mieszając, ponownie zagotuj i odstaw, by wystygło. W misce zmiksuj kostkę masła lub margaryny, cały czas miksując, dodawaj po łyżce ostudzoną kaszę mannę. Na końcu dodaj kokos.Gotową masą obłóż cały torcik z wierzchu jak i jego boki.