Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłkowe ciasto o śmietanowym smaku, to ciekawa propozycja na deser :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 850
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113112
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 850
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 628
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem brązowego cukru. Białka ubić na sztywno i dalej ubijać dodając cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem, dodać do ubitych białek. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i upiec.
Ostudzone jabłka zmiksować i dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki przełożyć mus jabłkowy i całość delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na ostudzony biszkopt. Schować do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na wierzchu można ułożyć plasterki (2 mm) jabłek i świeżą miętę. Smacznego!