Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, delikatny deser, znaleziony na KS, dziś już nie ma grudnia bez Rosomaka:)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3011
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 325
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 90
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1901
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12716
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3011
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 325
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 90
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1901
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12716
Składniki
Mak, gorzka czekoladę, migdały, kokos, 2 jajka i mąkę pszenną połączyć. Połowę masy równo ułożyć w wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 20-22cm. Piec w temperaturze 175 stopni przez 13 minut. W tym czasie przygotować masę serową:
Ser wymieszać z mąką ziemniaczaną, następnie dodać 2 jajka, białą czekoladę i mleko i miksować aż masa będzie jednolita.
Spód makowy wyciągnąć z piekarnika, ostrożnie wylać na niego połowę masy serowej, włożyć do pieca na kolejne 15 minut. I znów wyciągnąć z piekarnika, bardzo ostrożnie na serze rozsmarować pozostały mak, piec 13 minut. Na górę położyć ostatnią warstwę sera i piec 15 minut. Studzić w piekarniki z otworzonymi drzwiczkami. Gdy całkiem ostygnie górę oblać roztopioną czekoladą z łyżeczką masła.