Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam torcik zrobiony z usmażonych naleśników, z kremem śmietankowym, z musem truskawkowym oraz sosem czekoladowym. Od czasu do czasu możemy sobie pozwolić na szaleństwo kaloryczne.
patelnia, patera,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4368
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417314
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4368
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417314
Składniki
Jajka zmiksowałam z mlekiem, wodą, dodałam mąkę i sól. Wszystko razem zmiksowałam na jednolitą masę i odłożyłam na 30 minut. Patelnie rozgrzałam, nasmarowałam lekko olejem. Na gorącą patelnie nakładałam porcje wcześniej przemieszanego ciasta i smażyłem naleśniki. Krem śmietankowy; schłodzoną kremówkę ubiłam z cukrem pudrem na sztywną masę, dodając pod koniec śmietan fix. Mus truskawkowy; obmyte i oczyszczone z szypułek truskawki pokroiłam na połówki,większe na ćwiartki zmiksowałam z cukrem na mus. Na paterze rozłożyłam pierwszy naleśnik, który posmarowałam dżemem truskawkowym, nałożyłam kremu śmietankowego oraz musu truskawkowego, przykryłam drugim naleśnikiem zrobiłam to samo co z pierwszym naleśnikiem i tak z kolejnym aż do ostatniego naleśnika. Górę tortu ozdobiłam kremem śmietankowym, polałam musem z truskawek oraz sosem czekoladowym. Włożyłam torcik do lodówki.