Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam torcik zrobiony z usmażonych naleśników, z kremem śmietankowym, z musem truskawkowym oraz sosem czekoladowym. Od czasu do czasu możemy sobie pozwolić na szaleństwo kaloryczne.
patelnia, patera,
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Składniki
Jajka zmiksowałam z mlekiem, wodą, dodałam mąkę i sól. Wszystko razem zmiksowałam na jednolitą masę i odłożyłam na 30 minut. Patelnie rozgrzałam, nasmarowałam lekko olejem. Na gorącą patelnie nakładałam porcje wcześniej przemieszanego ciasta i smażyłem naleśniki. Krem śmietankowy; schłodzoną kremówkę ubiłam z cukrem pudrem na sztywną masę, dodając pod koniec śmietan fix. Mus truskawkowy; obmyte i oczyszczone z szypułek truskawki pokroiłam na połówki,większe na ćwiartki zmiksowałam z cukrem na mus. Na paterze rozłożyłam pierwszy naleśnik, który posmarowałam dżemem truskawkowym, nałożyłam kremu śmietankowego oraz musu truskawkowego, przykryłam drugim naleśnikiem zrobiłam to samo co z pierwszym naleśnikiem i tak z kolejnym aż do ostatniego naleśnika. Górę tortu ozdobiłam kremem śmietankowym, polałam musem z truskawek oraz sosem czekoladowym. Włożyłam torcik do lodówki.