Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących intensywne smaki- rozpływa sie w ustach...
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326549
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12102
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5543
Składniki
Ciasto na biszkopt wyrobić mikserem. Wlać do brytfanki. Piec 30 minut w temp, około 170 stopni C.
Kostka margaryny+ 1 szklanka wody+ 1 szklanka cukru+sok i starta skórka z 2 cytryn. Wszystko razem zagotować do gotującego sie płynu dodać uprzednio dokładne wymieszane( 1 szklanka wody + dwa jaja+3 łyżki mąki ziemniaczanej) mieszając energicznie na małym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie odrobinę przestudzić i wyłożyć na biszkopt.
300 ml kremówki ubic z cukrem waniliowym. Dodać 2 tężęjące galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 litra wody i wyłożyć na krem. Na górę dodać 2 rozpuszczone tężejące galaretki.