Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla lubiących intensywne smaki- rozpływa sie w ustach...
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15892
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9455
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2042
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4047
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 624
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 310
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15892
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9455
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2042
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4047
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 624
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 310
Składniki
Ciasto na biszkopt wyrobić mikserem. Wlać do brytfanki. Piec 30 minut w temp, około 170 stopni C.
Kostka margaryny+ 1 szklanka wody+ 1 szklanka cukru+sok i starta skórka z 2 cytryn. Wszystko razem zagotować do gotującego sie płynu dodać uprzednio dokładne wymieszane( 1 szklanka wody + dwa jaja+3 łyżki mąki ziemniaczanej) mieszając energicznie na małym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie odrobinę przestudzić i wyłożyć na biszkopt.
300 ml kremówki ubic z cukrem waniliowym. Dodać 2 tężęjące galaretki cytrynowe rozpuszczone w 1/2 litra wody i wyłożyć na krem. Na górę dodać 2 rozpuszczone tężejące galaretki.