Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i prosty deser, który jest rozkoszą dla podniebienia. Robi się dosłownie chwilę, potem wędruje na kilka godzin do lodówki. Na drugi dzień po zrobieniu jeszcze lepszy, bo warstwy delikatnie łączą się ze sobą i smak jest jeszcze intensywniejszy.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Herbatniki zblendować i wymieszać z orzechami i masłem. Masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy 18cm.
Ciemna warstwa: Serek twarogowy wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód z ciastek.
Jasna warstwa: Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek twarogowy zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę. Wyłożyć na ciemną warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Wierzch ciasta udekorować owocami, orzechami i czekoladą. Ponownie wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)