Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i prosty deser, który jest rozkoszą dla podniebienia. Robi się dosłownie chwilę, potem wędruje na kilka godzin do lodówki. Na drugi dzień po zrobieniu jeszcze lepszy, bo warstwy delikatnie łączą się ze sobą i smak jest jeszcze intensywniejszy.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 300
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2977
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 300
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2977
Składniki
Herbatniki zblendować i wymieszać z orzechami i masłem. Masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy 18cm.
Ciemna warstwa: Serek twarogowy wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód z ciastek.
Jasna warstwa: Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek twarogowy zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę. Wyłożyć na ciemną warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Wierzch ciasta udekorować owocami, orzechami i czekoladą. Ponownie wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)