Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i prosty deser, który jest rozkoszą dla podniebienia. Robi się dosłownie chwilę, potem wędruje na kilka godzin do lodówki. Na drugi dzień po zrobieniu jeszcze lepszy, bo warstwy delikatnie łączą się ze sobą i smak jest jeszcze intensywniejszy.
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 171
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 171
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Składniki
Herbatniki zblendować i wymieszać z orzechami i masłem. Masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy 18cm.
Ciemna warstwa: Serek twarogowy wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód z ciastek.
Jasna warstwa: Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek twarogowy zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę. Wyłożyć na ciemną warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Wierzch ciasta udekorować owocami, orzechami i czekoladą. Ponownie wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)