Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i prosty deser, który jest rozkoszą dla podniebienia. Robi się dosłownie chwilę, potem wędruje na kilka godzin do lodówki. Na drugi dzień po zrobieniu jeszcze lepszy, bo warstwy delikatnie łączą się ze sobą i smak jest jeszcze intensywniejszy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1262
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2929
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11665
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1262
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12270
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2929
Składniki
Herbatniki zblendować i wymieszać z orzechami i masłem. Masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy 18cm.
Ciemna warstwa: Serek twarogowy wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód z ciastek.
Jasna warstwa: Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek twarogowy zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę. Wyłożyć na ciemną warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Wierzch ciasta udekorować owocami, orzechami i czekoladą. Ponownie wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)