Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i prosty deser, który jest rozkoszą dla podniebienia. Robi się dosłownie chwilę, potem wędruje na kilka godzin do lodówki. Na drugi dzień po zrobieniu jeszcze lepszy, bo warstwy delikatnie łączą się ze sobą i smak jest jeszcze intensywniejszy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Składniki
Herbatniki zblendować i wymieszać z orzechami i masłem. Masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy 18cm.
Ciemna warstwa: Serek twarogowy wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód z ciastek.
Jasna warstwa: Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek twarogowy zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą kremówkę. Wyłożyć na ciemną warstwę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Wierzch ciasta udekorować owocami, orzechami i czekoladą. Ponownie wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)