Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna. Delikatna, chrupiąca z zewnątrz, piankowa, delikatna w środku. Deser idealny :-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7680
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7680
Składniki
W misie miksera ubić białka na sztywną pianę, Stopniowo dodawac cukier cały czas miksując, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodać ocet, zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać szpatułką. Blachę od piekarnika wyłozyć papierem do pieczenia i narysowac na nim okrąg ok. 23cm. Wyłozyć mase bezową i uformować w "kopiec" wyrównując boki łyzką. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Bezę piekę dzień wczesniej. Godzinę przed podaniem ubić na sztywno śmietankę i wyłożyć ją na bezę. Mozna dodać śmietan-fix ale nie jest to konieczne. Udekorowac ulubionymi owocami. Smacznego :-)