Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości, mimo że ciasto do bardzo słodkich nie należy. Wierzch udekorowałam żelkami. Przygotowanie takiego ciasta potrwa chwilę.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8516
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327400
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8516
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327400
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i łyżka po łyżce sypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 160*- grzanie dół. Wykonanie masy; 100 g. czekolady mlecznej 100 ml. śmietanki 30% 1 kostka masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Czekoladę, kakao i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Miękkie masło zmiksować do białości. Dodawać stopniowo zimną czekoladę. Gotową masą przełożyć krążki ciasta.