Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości, mimo że ciasto do bardzo słodkich nie należy. Wierzch udekorowałam żelkami. Przygotowanie takiego ciasta potrwa chwilę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117821
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1472
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117821
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1472
Składniki
Wykonanie biszkoptu; Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać stopniowo po jednym żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i łyżka po łyżce sypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 160*- grzanie dół. Wykonanie masy; 100 g. czekolady mlecznej 100 ml. śmietanki 30% 1 kostka masła 2 łyżeczki ciemnego kakao Czekoladę, kakao i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Miękkie masło zmiksować do białości. Dodawać stopniowo zimną czekoladę. Gotową masą przełożyć krążki ciasta.