Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5043
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2256
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 163
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5043
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2256
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 163
Składniki
Z margaryny, żółtka, mąki i cukru należy zagnieść ciasto. Owinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować 3/4 ciasta i wyłożyć nim dno tortownicy. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ser biały zmielić. Zagotować 200 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozprowadzić budyń. Zawiesinę wlać do mleka, całość mieszać dość dynamicznie, do momentu aż budyń zrobi się gęsty. Do ciepłego jeszcze budyniu dodać, zmielony wcześniej, ser biały. Pozostawioną część ciasta rozwałkować na podłużny pas. Tak przygotowanym ciastem oblepić obwód formy. Środek napełnić połową kremu serowego. Następnie ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie (część zostawić do dekoracji), przykryć pozostałym kremem. Ciasto wstawić do piekarnika, piec przez 40- 50 minut, w temperaturze 180 stopni. Schłodzić w tortownicy. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody (zamiast pół litry, użyłam 250 ml wody). Wierzch ciasta udekorować truskawkami i brzoskwiniami, zalać tężejącą galaretką.
Smacznego :)