Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Z margaryny, żółtka, mąki i cukru należy zagnieść ciasto. Owinąć w folię, włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować 3/4 ciasta i wyłożyć nim dno tortownicy. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ser biały zmielić. Zagotować 200 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozprowadzić budyń. Zawiesinę wlać do mleka, całość mieszać dość dynamicznie, do momentu aż budyń zrobi się gęsty. Do ciepłego jeszcze budyniu dodać, zmielony wcześniej, ser biały. Pozostawioną część ciasta rozwałkować na podłużny pas. Tak przygotowanym ciastem oblepić obwód formy. Środek napełnić połową kremu serowego. Następnie ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie (część zostawić do dekoracji), przykryć pozostałym kremem. Ciasto wstawić do piekarnika, piec przez 40- 50 minut, w temperaturze 180 stopni. Schłodzić w tortownicy. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody (zamiast pół litry, użyłam 250 ml wody). Wierzch ciasta udekorować truskawkami i brzoskwiniami, zalać tężejącą galaretką.
Smacznego :)