Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne i delikatne w smaku oraz szybkie w przygotowaniu
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Składniki
Jajka zmiksować razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodawać po trochu mąke wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką na końcu dodać olej ,ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec ok 30 minut w 180 stopniach
Masa:Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić,dżem schłodzić w lodówce wyłożyć do miseczki i dobrze wymieszać łyżką z tężejącą ale płynną galaretką
Z wystudzonego biszkoptu zeskrobać nożem suchą cienką skorupkę ,rozkruszyć ją palcami i zostawić do posypania masy śmietanowej, biszopt przekroić na pół i nasączyć obydwie połówki (szklanka wody +2 łyżeczki cukru +łyżka soku z cytryny) przełożyć masą truskawkową a na wierzch dać masę śmietanową(zrobioną według przepisu na opakowaniu) i posypać kruszonką z ciasta ,wstawić do lodówki na godzinkę.Życzę smacznego