Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne i delikatne w smaku oraz szybkie w przygotowaniu
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka zmiksować razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodawać po trochu mąke wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką na końcu dodać olej ,ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec ok 30 minut w 180 stopniach
Masa:Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić,dżem schłodzić w lodówce wyłożyć do miseczki i dobrze wymieszać łyżką z tężejącą ale płynną galaretką
Z wystudzonego biszkoptu zeskrobać nożem suchą cienką skorupkę ,rozkruszyć ją palcami i zostawić do posypania masy śmietanowej, biszopt przekroić na pół i nasączyć obydwie połówki (szklanka wody +2 łyżeczki cukru +łyżka soku z cytryny) przełożyć masą truskawkową a na wierzch dać masę śmietanową(zrobioną według przepisu na opakowaniu) i posypać kruszonką z ciasta ,wstawić do lodówki na godzinkę.Życzę smacznego