Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne i delikatne w smaku oraz szybkie w przygotowaniu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4504
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1534
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4504
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1534
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 454
Składniki
Jajka zmiksować razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodawać po trochu mąke wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką na końcu dodać olej ,ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec ok 30 minut w 180 stopniach
Masa:Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wystudzić,dżem schłodzić w lodówce wyłożyć do miseczki i dobrze wymieszać łyżką z tężejącą ale płynną galaretką
Z wystudzonego biszkoptu zeskrobać nożem suchą cienką skorupkę ,rozkruszyć ją palcami i zostawić do posypania masy śmietanowej, biszopt przekroić na pół i nasączyć obydwie połówki (szklanka wody +2 łyżeczki cukru +łyżka soku z cytryny) przełożyć masą truskawkową a na wierzch dać masę śmietanową(zrobioną według przepisu na opakowaniu) i posypać kruszonką z ciasta ,wstawić do lodówki na godzinkę.Życzę smacznego