Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1339
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1760
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9080
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1339
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1760
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9080
Składniki
Kaszę gotuj w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Odstaw do przestygnięcia.
Miękką kostkę do pieczenia Kasia,utrzyj z cukrem dodając pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodawaj po łyżce kaszę, ciągle mieszając.
Masę podziel na dwie części do jednej dodaj łyżkę kakao.Dno tortownicy o średnicy 21 cm posmaruj kostką do pieczenia kasia i wyłóż do niej najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy.
Z brzoskwiń odlej 1/2 szklanki syropu i wymieszaj z 2 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie zmiksuj. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała. Gotowy torcik podawaj z owocami lub konfiturą.