Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 529
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 14
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 519
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 83
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 529
Składniki
Kaszę gotuj w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Odstaw do przestygnięcia.
Miękką kostkę do pieczenia Kasia,utrzyj z cukrem dodając pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodawaj po łyżce kaszę, ciągle mieszając.
Masę podziel na dwie części do jednej dodaj łyżkę kakao.Dno tortownicy o średnicy 21 cm posmaruj kostką do pieczenia kasia i wyłóż do niej najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy.
Z brzoskwiń odlej 1/2 szklanki syropu i wymieszaj z 2 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie zmiksuj. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała. Gotowy torcik podawaj z owocami lub konfiturą.