Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Kaszę gotuj w mleku ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Odstaw do przestygnięcia.
Miękką kostkę do pieczenia Kasia,utrzyj z cukrem dodając pod koniec ucierania po jednym żółtku. Do powstałej masy z żółtkami dodawaj po łyżce kaszę, ciągle mieszając.
Masę podziel na dwie części do jednej dodaj łyżkę kakao.Dno tortownicy o średnicy 21 cm posmaruj kostką do pieczenia kasia i wyłóż do niej najpierw ciemną, a potem jasną warstwę kaszy.
Z brzoskwiń odlej 1/2 szklanki syropu i wymieszaj z 2 łyżkami żelatyny. Odstaw na 5 minut. Pozostałe brzoskwinie zmiksuj. Napęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj ze zmiksowanymi owocami. Masę brzoskwiniową przełóż do tortownicy na kaszę i odstaw do lodówki by stężała. Gotowy torcik podawaj z owocami lub konfiturą.