Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny z dodatkiem polewy truskawkowej , mega :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2550
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7116
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2550
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7116
Składniki
Pieczemy biszkopt; Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie powoli mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu kakao i wymieszać ręcznie. Piec w 170* przez 30-40 minut grzanie góra dół, lub do suchego patyczka. Biszkopt studzimy i kroimy na trzy części.
Robimy masę czekoladową; Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką, dodać cukier. Masę wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać stopniowo wystudzoną masę z czekolady. Masą smarujemy dwa krążki. Wierzch tortu dekorujemy Raspberry curd. Składniki podane są na tortownicę o średnicy 16 cm.