Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki tort czekoladowo-miętowy. Znika w oka mgnieniu. :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Śmietanę podgrzać, a następnie dodać czekoladki miętowe i wymieszać, aż się rozpuszczą. Śmietanę ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Miękkie masło zmiksować na puch razem z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy. Dodać mleko i kuwerturę. Przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec 40-45 minut. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
Listki mięty posiekać. Śmietanęubić na sztywno, dodać usztywniacz i cukier waniliowy. Delikatnie połączyć z miętą i kuwerturą. Krem wyłożyć na dolny placek, przykryć górnym plackiem.
Śmietanę ubić na sztywno. Ozdobić tort kleksami i wysmarować boki. Posypać czekoladą i udekorować listkami mięty.