Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonny ale wart wysiłku naprawdę pyszny inny niż biszkoptowe torty, u nas w rodzinie gości od lat.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wyrobić ,podzielić na 12 części bardzo cieniutko rozwałkować piec na dużej tortownicy (30 centymetrowej ),na jasno złoty kolor ,okrawki ciasta które zostaną też upiec i pokruszyć
Masa, jajka całe oraz cukry ubijać na parze aż będzie gęsta ( około 20-30 minut),po wystygnięciu dodać masło i utrzeć na błyszczącą masę
Krążki ciasta smarować masą ok.2 łyżki na krążek 2 warstwy potem warstwa dżemu porzeczkowego potem znów 2 razy masa i dżem morelowy znowu 2 razy masa i dżem porzeczkowy i ostatnie 2 warstwy masy. Dwie łyżki masy zostawić do dekoracji resztę masy wymieszać z kakao i posmarować brzegi i wierzch tortu, brzegi posypać pokruszonym ciastem a wierzch czekoladą startą na tarce. Udekorować według uznania ja białą masą i robionymi listkami czekoladowymi. SMACZNEGO