Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostrzegam bardzo słodki ale pyszny.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38360
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38360
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Składniki
Dobrze ubić białka ze szcz. soli następnie dodawać po trochę cukier biały i cukier trzcinowy. Piana ma być szklista i dobrze ubita. Oddzielnie ubić śmietanę dodać śmitanfix, serek,kajmak oraz rozdrobnione orzechy i daktyle Wszystko delikatnie połączyć
Pianę wyłożyć na wycięte koła wstawić do nagrzanego piekarnika piec 5-10 min.w temp. 180-200 stopni /góra,dół/następnie zmniejszyć temperaturę do 120-140 stopni i piec 1,5 godz. Po tym czasie wyłączyć piekarnik ale bezę zostawić aż piekarnik będzie zimny. Beza ma się wysuszyć.Można ją przechować w suchym miejscu.
Połowę kremu wyłożyć na 1 blat przykryć drugim, zostawić trochę kremu na wierzch torcika udekorować wg. własnego pomysłu. SMACZNEGO