Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort, bardzo szybki w przygotowaniu. Można upiec biszkopt samodzielnie, ja użyłam gotowych blatów.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4445
Składniki
Ubić schłodzoną śmietanę na sztywno ze śmietan -fiksem. Dodać cukier puder według swojego uznania i zmiksować.
Jeden blat biszkoptowy posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem. Na to nałożyć słoiczek dżemu wiśniowego i przykryć trzecim blatem.
Na trzeci blat i boki biszkoptu nałożyć resztę bitej śmietany i wyrównać. Widelcem zrobić wzorek na śmietanie.
Na suchej patelni uprażyć migdały, posypać brzegi i boki tortu. Dowolnie udekorować.