Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort, bardzo szybki w przygotowaniu. Można upiec biszkopt samodzielnie, ja użyłam gotowych blatów.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Ubić schłodzoną śmietanę na sztywno ze śmietan -fiksem. Dodać cukier puder według swojego uznania i zmiksować.
Jeden blat biszkoptowy posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem. Na to nałożyć słoiczek dżemu wiśniowego i przykryć trzecim blatem.
Na trzeci blat i boki biszkoptu nałożyć resztę bitej śmietany i wyrównać. Widelcem zrobić wzorek na śmietanie.
Na suchej patelni uprażyć migdały, posypać brzegi i boki tortu. Dowolnie udekorować.