Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort, bardzo szybki w przygotowaniu. Można upiec biszkopt samodzielnie, ja użyłam gotowych blatów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10308
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2938
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2035
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 778
Składniki
Ubić schłodzoną śmietanę na sztywno ze śmietan -fiksem. Dodać cukier puder według swojego uznania i zmiksować.
Jeden blat biszkoptowy posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem. Na to nałożyć słoiczek dżemu wiśniowego i przykryć trzecim blatem.
Na trzeci blat i boki biszkoptu nałożyć resztę bitej śmietany i wyrównać. Widelcem zrobić wzorek na śmietanie.
Na suchej patelni uprażyć migdały, posypać brzegi i boki tortu. Dowolnie udekorować.