Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik biszkoptowy z kremem malinowym, malinami i galaretką. Ten tort zrobiłam na naszą 22 rocznicę ślubu.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5407
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5310
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1813
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5407
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5310
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1813
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i żółtka, następnie dajemy mąkę z proszkiem i wodę, delikatnie mieszamy, dajemy na tortownicę 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni. Jak biszkopt wystygnie, to przekrawamy go na pół.
Biszkopt drugi: Białka ubijamy stopniowo dodajemy cukier i żółtka, a na koniec mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy i dajemy na formę do pieczenia 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 20-30 minut w temp 180 stopni. Krem malinowy: Odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim budyń i mąkę, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, na kipiące mleko wlewamy budyń , chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Galaretkę malinową rozpuszczamy, jak przestygnie to wsypujemy do niej maliny.
Przekładamy: Blat przekrojonego biszkoptu dajemy na spód, na nim rozsmarowujemy troszeczkę kremu malinowego, wykładamy tężejącą galaretkę z malinami, dajemy biszkopt na 4 jajkach, wykładamy pozostały krem malinowy i przekładamy drugim blatem przekrojonego biszkoptu. Rozpuszczamy czekoladę i polewamy nią tort, dekorujemy wedle uznania.
Tort wstawiamy do lodówki, tak wygląda po przekrojeniu.