Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort dla zapalonych piłkarzy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 336
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21843
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 336
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21843
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 ,wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175*. Następne biszkopty, upiec tak samo.
Ułożyć jeden biszkopt na zabezpieczonej tacy, rantem.Nasączyć sokiem z puszki, lecz nie za mocno, bo biszkopty budyniowe są bardzo delikatne.
krem serowy z białą czekoladą-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixami. Dodać porcjami ser, Danio, jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę, miksując. Lecz nie za długo.Dodać startą czekoladę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na biszkopt na tacy. Posypać połową pokrojonych brzoskwiń. Przykryć drugim biszkoptem i ten można mocniej nasączyć.
Następny krem z gorzką czekoladą,zrobić tak samo i wyłożyć na biszkopty na tacy. Posypać resztą brzoskwiń. Przykryć ostatnim biszkoptem i schłodzić, parę godzin w lodówce.
Po schłodzeniu, zdjąć rant podtrzymujący.
krem ozdobny-Zmiksować miękkie masło z pudrem i odrobiną olejku. Posmarować górę tortu.
makieta boiska-Czekoladę roztopić nad parą i ostudzić do letniego. Wymieszać mleko suche z pudrem, potem stopniowo dodawać po troszku mleka w płynie.Dodać czekoladę i zagnieść.Większą część zafarbować na zielono. Wałkować i wyciąć zieloną makietę w/g wzoru.
Wyciąć białe linie i przykleić do makiety. Ułożyć na górze tortu.
boki i rozetki-Krem w proszku, ubić ze śmietanką i częścią posmarować boki tortu.Resztę przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką. Boki obsypać zafarbowanym zielonym kokosem. Zrobić rozetki wokół tortu.
Przykleić żelki jako piłkarzyki. Zrobić piłkę i ułożyć w środku. Tort przetrzymywać w lodówce i kroić ostrym nożem.