Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia pogoda za oknami, więc ma się ochotę na lekkie, owocowe desery. Dzisiaj zapraszam na delikatna chałwowa piankę na kruchym spodzie bez pieczenia z mnóstwem sezonowych owoców. Smacznego :)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Składniki
:)
Do malaksera wsypuję ciastka, slonecznik, wiórki kokosowe i roztopione masło, wszystko miksuje na "pastę". Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na małą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam do zamrażarki na pół godzinki.
Do miski od miksera wlewamy jogurt grecki, śmietankę kremówkę, rozdrobnioną chałwę i cukier. Całość miksujemy, na początku na mniejszych obrotach, potem na szybszych do uzyskania puszystej masy. W osobnej miseczce dokładnie rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie ok.5-7 łyżek i natychmiast dodajemy do ubitej masy, dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasteczkowy spód. Na wierzchu układamy owoce, można je również polać rozpuszczoną czekolada.
Smacznego :)