Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia pogoda za oknami, więc ma się ochotę na lekkie, owocowe desery. Dzisiaj zapraszam na delikatna chałwowa piankę na kruchym spodzie bez pieczenia z mnóstwem sezonowych owoców. Smacznego :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
:)
Do malaksera wsypuję ciastka, slonecznik, wiórki kokosowe i roztopione masło, wszystko miksuje na "pastę". Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na małą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam do zamrażarki na pół godzinki.
Do miski od miksera wlewamy jogurt grecki, śmietankę kremówkę, rozdrobnioną chałwę i cukier. Całość miksujemy, na początku na mniejszych obrotach, potem na szybszych do uzyskania puszystej masy. W osobnej miseczce dokładnie rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie ok.5-7 łyżek i natychmiast dodajemy do ubitej masy, dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasteczkowy spód. Na wierzchu układamy owoce, można je również polać rozpuszczoną czekolada.
Smacznego :)