Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia pogoda za oknami, więc ma się ochotę na lekkie, owocowe desery. Dzisiaj zapraszam na delikatna chałwowa piankę na kruchym spodzie bez pieczenia z mnóstwem sezonowych owoców. Smacznego :)
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 255
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2446
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 255
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2446
Składniki
:)
Do malaksera wsypuję ciastka, slonecznik, wiórki kokosowe i roztopione masło, wszystko miksuje na "pastę". Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na małą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładam do zamrażarki na pół godzinki.
Do miski od miksera wlewamy jogurt grecki, śmietankę kremówkę, rozdrobnioną chałwę i cukier. Całość miksujemy, na początku na mniejszych obrotach, potem na szybszych do uzyskania puszystej masy. W osobnej miseczce dokładnie rozpuszczamy żelatynę we wrzącej wodzie ok.5-7 łyżek i natychmiast dodajemy do ubitej masy, dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasteczkowy spód. Na wierzchu układamy owoce, można je również polać rozpuszczoną czekolada.
Smacznego :)