Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
Składniki
12 żółtek utrzeć z 1 szklanką cukru pudru
Dodać marmoladę i czekoladę, zmiksować
Dołożyć orzechy i wymieszać
Wyłożyć do tortownicy (najlepiej o średnicy 26 cm)
12 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru pudru
Dodać sok z cytryny i migdały, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
Wyłożyć do tortownicy na czarną część
Całość piec w temp. 180C przez ok. 45 minut Tortu nie przekrajamy, w trakcie pieczenia wewnątrz tworzy się warstwa białej masy. Na zewnątrz można zrobić polewę czekoladową lub mocno alkoholizowaną masę (patrz mój przepis na "Torcik pysznie wakacyjny") Styczeń 2009