Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13709
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 251
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 79
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 447
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 96
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 140
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 13709
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 251
paszteciki z kapustą i pieczarkami
Odsłon: 79
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 447
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 96
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 140
Składniki
12 żółtek utrzeć z 1 szklanką cukru pudru
Dodać marmoladę i czekoladę, zmiksować
Dołożyć orzechy i wymieszać
Wyłożyć do tortownicy (najlepiej o średnicy 26 cm)
12 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru pudru
Dodać sok z cytryny i migdały, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
Wyłożyć do tortownicy na czarną część
Całość piec w temp. 180C przez ok. 45 minut Tortu nie przekrajamy, w trakcie pieczenia wewnątrz tworzy się warstwa białej masy. Na zewnątrz można zrobić polewę czekoladową lub mocno alkoholizowaną masę (patrz mój przepis na "Torcik pysznie wakacyjny") Styczeń 2009