Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231935
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231935
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5042
Składniki
12 żółtek utrzeć z 1 szklanką cukru pudru
Dodać marmoladę i czekoladę, zmiksować
Dołożyć orzechy i wymieszać
Wyłożyć do tortownicy (najlepiej o średnicy 26 cm)
12 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru pudru
Dodać sok z cytryny i migdały, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
Wyłożyć do tortownicy na czarną część
Całość piec w temp. 180C przez ok. 45 minut Tortu nie przekrajamy, w trakcie pieczenia wewnątrz tworzy się warstwa białej masy. Na zewnątrz można zrobić polewę czekoladową lub mocno alkoholizowaną masę (patrz mój przepis na "Torcik pysznie wakacyjny") Styczeń 2009