Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój pierwszy tort, nie jest idealny ale w smaku pyszny, klasyczne połączenie czekolady, śmietany i wiśni, proporcje na małą tortownicę
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
1. białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać powoli cukier, żółtka, jeszcze krótko ubijać, dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać wodę, olej i ocet, delikatnie wymieszać, wylać do tortownicy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, sprawdzić patyczkiem, wystudzić, przekroić 2 razy, 2. z gorącej wody, cukru i soku z cytryny zrobić poncz, wystudzić, (jeśli tort będzie tylko dla dorosłych można dolać alkoholu), 3. czekoladę połamać na kawałki, dodać 3 łyżki śmietanki, rozpuścić w kąpieli wodnej, 4. schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan-fixem, dodać przestudzoną czekoladę, ubijać do dokładnego połączenia składników, 5. spód tortu nasączyć, posmarować dżemem i częścią kremu, przykryć kolejną warstwą ciasta, też nasączyć, posmarować dżemem i kremem, przykryć ostatnią warstwą, posmarować resztą kremu, dowolnie udekorować, mocno schłodzić, smacznego