Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny czekoladowy tort z nutką pomarańczy
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Jasny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyże cukru, dodać 5 zółtek, dodać kisiel i 2 łyżki mąki,proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać, wlać do tortownicy, upiec, po ostudzeniu przekroić na pół Ciemny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyżek cukru, dodać 5 żółtek, dodać 4 łyżki mąki i kakao, proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać , wlać do tortownicy, upiec po ostudzeniu przekroić na pół Masa: odlać 3/4 szklanki mleka resztę mleka zagotować z cukrem, zimne mleko wymieszać z mąką i żółtkami wlać do gotującego się mleka, zagotować, wystudzić. Masło utrzeć dokładnie na białą masę, dodać zimny budyń, podzielić na 2 części, do jednej dodać nutellę, do drugiej startą skórkę ze sparzonej wcześniej pomarańczy i 2 łyżki soku z pomarańczy. Przekrojone biszkopty naponczować i przekładać: jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt, jasny krem, jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt wykończenie ciemną masą, udekorować ubitą śmietanką . Smacznego