Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptami budyniowymi. Tort z kremem czekoladowym i jagodowym. Tort zrobiłam dla syna.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 324
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 68
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 66
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 45
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2329
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 324
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 68
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 66
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 45
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2329
Składniki
biszkopt -Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 25-30 min. w 175*. Upiec wszystkie tak samo i w takiej samej blaszce.
Na spód ułożyć biszkopt.Zabezpieczyć wysoko boki.Posmarować połową zmiksowanych truskawek z cukrem.
krem czekoladowy-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance.Wystudzić i schłodzić z pół godziny w lodówce.Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami ser,jogurt,serek i zmiksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na biszkopt w blaszce. Przykryć biszkoptem. Nasączyć resztą musu truskawkowego.
krem jagodowy-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami ser,jogurt,serek, frużelinę i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną. Wyłożyć na biszkopt. Przykryć biszkoptem, spodem do góry i schłodzić parę godzin.
Po schłodzeniu, przykryć paterą i obrócić ''do góry nogami''. Zdjąć papier.
obłożenie- W śmietance rozpuścić czekolady,nad parą. Ostudzić i schłodzić z pół godziny. Zmiksować z kremem suchym, potem z serkiem.Posmarować cały tort.
Zaraz poukładać czekoladki w formie murku i schłodzić tort w lodówce.
dekoracje-Wymieszać mleko suche z pudrem, potem stopniowo dodawać po troszku mleka w płynie i olejek. Zagnieść jak na twarde ciasto.Zostawić trochę na kwiatki, resztę zafarbować na niebiesko.Niebieska rozwałkować, wyciąć foremkami napis. Zrobić trochę listków a z białej zrobić kwiatki.
Udekorować górę tortu i przetrzymywać w lodówce.
Kroić ostrym nożem.