Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z trzema różnymi biszkoptami i dwoma kremami. Tort z rozetkami i dekoracją z mleka w proszku. Tort na większą pożegnalną imprezę, zrobiłam dla koleżanki.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 156
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 223
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 156
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 223
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papieru do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Wyjąć z piekarni, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i odstawić do przestygnięcia. Można upiec dzień wcześniej. Następne biszkopty upiec tak samo.
Do tej samej blaszki, ułożyć jasny biszkopt, lecz blaszkę zabezpieczyć grubiej i wyżej papierem. Posmarować musem brzoskwiniowym.
krem jagodowy-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem, potem śnieżką. Ciągle miksując, dodawać porcjami serek i frużelinę.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt w blaszce.
Przykryć biszkoptem z posypką.Posmarować musem wiśniowym.
krem michałkowy-Postąpić jak z kremem jagodowym. Z tym, że na sam koniec wmieszać posiekane czekoladki. Przykryć ostatnim, ciemnym biszkoptem lecz dołem do góry.Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu, przykryć paterą i obrócić,"do góry nogami". Zdjąć blaszkę i papier.
obłożenie- Śmietankę z serkiem zmiksować z kremem w proszku. Posmarować cały tort.
rozetki- Postąpić jak z kremem na obłożenie.Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką M1. Zrobić rozetki wokół tortu. Dobrze by było ten krem w proszku przesiać, bo zawiera kawałeczki malin, które zatykają tylkę.
ozdoby z mleka w proszku-Wymieszać mleko suche z pudrem, potem stopniowo dodawać po troszku mleka w płynie. Zagnieść jak na twarde ciasto.Masę zafarbować barwnikami jadalnymi. Rozwałkowywać masę, wycinać foremkami i formować kwiatki.
Zrobić resztę dekoracji, listki i napis. Dekoracje robimy wcześniej i przetrzymujemy w lodówce.
Na gotowym torcie ułożyć dekoracje.Tort przetrzymywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.